logo Diverz

Nieuws

Zwijndrechtse jongeren interviewen lokale politici. Ongecensureerd!

Voor veel jongeren is de lokale politiek een ver-van-mijn-bed-show. Om dat te veranderen, heeft Diverz lokale politici uitgenodigd voor een gesprek met de jongeren uit Zwijndrecht. Dat gesprek vindt plaats op eigentijdse wijze.

Gemeenteraadsverkiezingen 2018: interviews over sport en soa’s In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan de jongeren- werkers van Diverz in gesprek met Zwijndrechtse jongeren over de lokale politiek. Om jongeren te informeren, om hen erbij te betrekken en te horen wat er leeft en speelt. De jongeren leren zo over de gemeenteraad en over de verschillende partijen die actief zijn in Zwijndrecht. Maar het is vaak onduidelijk voor de jongeren wat de gemeenteraad voor hen kan betekenen en hoe zij inspraak kunnen hebben op het beleid van de gemeente. Ook krijgt Diverz verzoeken binnen van lokale politici die graag langs komen bij een activiteit om met jongeren in gesprek te gaan. Daarom hebben we een serie interviews gepland. We hebben lokale politici uitgenodigd om zich te laten interviewen door de jongeren uit Zwijndrecht. De jongeren interviewen en filmen zélf, en publiceren het daarna via hun eigen sociale media. Ze gaan het gesprek aan over thema’s die hen bezighouden en die zij belangrijk vinden. De interviews sluiten aan bij de belevingswereld van de jongeren.
Verschillende politici hebben de uitnodiging van Diverz voor een interview aangenomen.
Door de thema’s in de interviews en de manier waarop ze plaats- vinden, biedt het een nieuwe kijk op politiek anno 2018!

Diverz verbindt

Vanaf 1 januari zijn Diverz en SWOZ samengegaan onder de naam Diverz. Diverz is dé brede welzijnsorganisatie van Zwijndrecht. Diverz is klantgericht en ondernemend, en we leggen de verbinding. De interviews door jongeren met lokale politici sluiten hier naadloos bij aan.

Programma

Vanaf 1 maart starten de jongeren met de interviews. De interviews worden meteen gepubliceerd op Facebook, witter, de website en op de eigen kanalen van de jongeren en politici.

Norderstedtplein 14
3332 GK Zwijndrecht
078 620 60 60
info@diverz.info