logo Diverz

Nieuws

Workshops WhatsApp in Wijkcentrum Kubiek van Diverz

De BibliotheekAanZet en Diverz organiseren drie workshops over WhatsApp in Zwijndrecht. De workshops zijn op woensdagochtend 16, 23 en 30 juni van 10.00 tot 12.00 uur en worden gegeven in Wijkcentrum Kubiek (Zwaluwstraat 1, Zwijndrecht). Deelname aan één of meer van de workshops is gratis. Wel is het verplicht om vooraf in te schrijven.

Er wordt gewerkt met kleine groepen en geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. Het enige wat deelnemers zelf mee moeten nemen is een opgeladen smartphone (iPhone of Android). Meer informatie en de mogelijkheid om in te schrijven is te vinden op debibliotheekaanzet.nl, bij de medewerkers aan de balie van bibliotheek Walburg of bij  Wijkcentrum Kubiek (tel: 078-612 63 64, via WhatsApp: 06-33616647 of e-mail: administratiekubiek@diverz.info).

‘Aan de slag met WhatsApp’, de eerste workshop op 16 juni, is voor iedereen met een smartphone die WhatsApp nog niet (veel) gebruikt. Aan het eind van deze workshop kunnen alle deelnemers behalve een tekstbericht onder andere ook een foto, video, gesproken bericht en een (live)locatie versturen. Tijdens de workshop ‘Haal alles uit WhatsApp’ op 23 juni wordt aandacht besteed aan groepsgesprekken en (beeld)bellen via WhatsApp en leren de deelnemers hoe je tekst in een WhatsApp-bericht vet of cursief maakt. Daarnaast worden de wat meer geavanceerde functies behandeld zoals het doorsturen of uit laten spreken van een bericht , de instellingen (voor bijvoorbeeld privacy) en WhatsApp voor op de computer. De derde en laatste workshop op 30 juni, ‘Pas op voor oplichting via WhatsApp’, staat geheel in het teken van het herkennen van oplichting via WhatsApp en wat hier tegen te doen is.

Meer dan alleen het lenen van boeken
De BibliotheekAanZet is veel meer dan alleen een plek waar je boeken kunt lenen. Er zijn tal van activiteiten en cursussen. De WhatsApp-workshops zijn onderdeel van activiteiten op het gebied van ‘Digitale vaardigheden’. Meer informatie over de verschillende activiteiten in de bibliotheek is te vinden op de website debibliotheekaanzet.nl of bij de medewerkers aan de balie van de bibliotheek.

Norderstedtplein 14
3332 GK Zwijndrecht
078 620 60 60
info@diverz.info