logo Diverz

Nieuws

Vrijwilliger in het zonnetje

 Lia Ossewaarde, een vriendelijk gezicht achter de seniorenactiviteiten van Diverz

Zwijndrecht – Vrijwilligers zijn vaak de steunpilaren onder de vele activiteiten die voor jong en oud georganiseerd worden. Diverz, de brede welzijnsorganisatie van Zwijndrecht, waardeert haar vrijwilligers als geen ander. Het is daarom dat zij hen graag in het zonnetje zet. Deze keer is het Lia Ossewaarde die bescheiden maar enthousiast vertelt over haarzelf en haar vrijwilligerswerk.

 

“Ik vind het eigenlijk best een beetje spannend ineens zo in de belangstelling te staan”, zegt Lia.

Al dik twintig jaar is zij als geboren en getogen Zwijndrechtse betrokken bij allerhand van activiteiten.

Ik ben gestart als vrijwilliger in het kinderwerk. Op de woensdagmiddagen beleefde ik plezier aan hoe de kinderen zich vermaakten. Ik kookte bijvoorbeeld met hen. Ook bij de bieb en in de toenmalige speelotheek was ik actief”. Een verlegen glimlach verschijnt op haar gezicht als zij zegt, “en toen kwam het moment de kinderen om te ruilen voor de volwassenen en te gaan doen wat ik nu doe”.

Al vanaf het eerste begin zet Lia zich actief in bij de activiteiten voor senioren op de maandag en de woensdag. “Het zijn voor mij samen met een stel leuke deelnemers echt momenten van ontmoeting, vertelt Lia, “ik ben als gastvrouw een beetje de spil van de groep. Het geeft mij veel voldoening als mensen de aandacht krijgen die zij nodig hebben”, gaat zij verder. “Gewoon een beetje oor en oog hebben voor elkaar, zeg ik altijd. Het zijn de verhalen achter de glimlach maar soms ook de traan die wij met elkaar delen. Als gastvrouw ben ik daarbij helemaal in mijn element”, zegt zij, “ik zet alles vooraf klaar en ik vind het gewoon heel leuk, zoals bij een paas- of kerstontbijt, om het mooi en feestelijk aan te kleden”.

je wil als mens graag ergens bij horen

Lia legt uit dat normaal gesproken de maandagochtend begint met een koffiemoment om daarna samen in het seniorenrestaurant een overheerlijke warme maaltijd te gebruiken. “En na het eten doen wij met elkaar op maandag een kleuractiviteit en op de woensdagmiddag is het, voor wie daar zin in heeft, breien geblazen. Daar blijft het niet bij”, glimlacht zij, “want er ontstaat een band, je leeft ook doordeweeks met elkaar mee in de spannende momenten van het leven”.

Als bij toeval passeert plots Linda van ’t Hoog, zij is coördinator vrijwilligers bij Diverz. “Mag ik even zeggen hoe waardevol Lia voor ons is en hoe bijzonder ik het vind dat zij zich altijd met hart en ziel inzet”.

Lia knikt en lacht, “Ja, Diverz en mijn vrijwilligerswerk betekenen heel veel voor mij. Onlangs kwam de vraag, nu het einde van corona in zicht lijkt, om de koffiemomenten alvast weer op te willen starten. Joh, ik ben direct boodschappen gaan doen. Mijn huis stond vol met leuke en lekkere dingetjes”. Spontaan klinkt dan ook haar uitnodiging, “ik heet alle senioren, en hier in de buurt wonen er nogal een paar, van harte welkom om bij ons een kopje koffie te komen drinken. Wij zorgen daarbij natuurlijk voor iets lekkers, maar wij zorgen er vooral samen voor dat u zich helemaal thuis gaat voelen. Voel je welkom op maandag- of woensdagochtend vanaf 10.00 uur bij Diverz aan het Norderstedtplein 14”. Om dan af te sluiten met,

“Tenslotte wil toch iedereen ergens bij horen”

 

Enthousiast geworden van het verhaal van Lia en ook vrijwilliger worden? Kijk voor informatie op www.diverz.info of neem contact op met 078-6206060

 

Norderstedtplein 14
3332 GK Zwijndrecht
078 620 60 60
info@diverz.info