logo Diverz

Nieuws

Vrijwilliger in het zonnetje

Kubiek natuurlijk, ik kan echt niet zonder!

Diverz beleeft veel plezier aan haar vrijwilligers, deze keer staat Jenny de Winter ‘in the spotlights’. ”Hier in Kubiek begon het voor mij allemaal zo’n 46 jaar geleden, vertelt Jenny.

“Ik zocht een peuterspeelzaal voor mijn twee zoontjes en ik viel direct met mijn neus in de boter. Er werden vrijwilligers gezocht om met Koninginnedag de buitenactiviteiten van de kinderen te begeleiden. Zo kwam van het één het ander. Al snel nam Jenny bijna dagelijks de afslag richting Kubiek. Op haar fiets met kinderzitjes voor en achter werd haar toegeroepen “daar komt Jenny met haar kindertjes”. Jenny is een echte Rotterdamse, “voor ik naar Zwijndrecht verhuisde woonde ik bij het Zuidplein”, vertelt zij. “Zwijndrecht  gaf mij een grote vrijheid van wonen. Ik had nog heel lang een heerlijk vakantiegevoel”.

 

Ik kreeg door Kubiek een cursus recreatiesport aangeboden. Zij veert op als zij zegt, ik heb tijdens die cursus veel geleerd en ook een diploma gehaald. Ik heb daar tot op de dag van vandaag nog heel veel plezier in. Ik ben nu de laatste negen jaar overblijfmedewerkster van verschillende scholen geweest, het houdt mij actief. Enthousiast vertelt zij verder, “na die eerste jaren als vrijwilliger ging ik studeren. Het werd MBO sociale dienstverlening. Ik ging werken bij het Leger des Heils als groepsmedewerkster en begeleid wonen. Bij het Leger des Heils voelde ik me één met hen. Dan zegt zij, ik heb daar een mooie tijd gehad met veel veranderingen maar na 25 jaar vond ik het genoeg. Ik was klaar voor een nieuwe uitdaging.

 

“Ja, ik was blij om na zoveel jaren terug te keren naar Kubiek”, zegt zij.  Ik kan echt niet zonder!” Tweemaal in de week op woensdag- en donderdagavond is Jenny actief als barmedewerkster. Eerlijk gezegd voel ik mij meer een gastvrouw”, gaat zij verder, ik ben namelijk niet zo van de moeilijke drankjes, die laat ik aan mijn collega over.  Op de woensdagavond hebben wij een veelheid aan activiteiten en groepen. Denk dan aan de body gym of het smartlappenkoor, een activiteit met keramiek of de rechtswinkel. Op donderdagavond is het de hele avond bridgen. Ik pik zijdelings van al die activiteiten het nodige mee. Bij tijd en wijle is vrijwilliger zijn ook leerzaam. O ja”, zegt zij dan, “ik mag het tafeltennissen op de donderdagochtend niet vergeten, daar doe ik gewoon lekker zelf nog aan mee”. Er klinkt vervolgens een grote MAAR. Corona heeft namelijk een streep gehaald door al die activiteiten. “Toch wilde ik naar Kubiek”, zegt zij zelfverzekerd. “Kunnen wij niet naar binnen dan gaan wij naar buiten, bedacht ik mij. Dus ben ik hier nu druk bezig met de tuin, de plantjes en de plantenbakken”.

 Ik leer als vrijwilliger heel veel

Zij lacht als zij zegt, “Ja, ik ben een tevreden mens, al was het maar omdat ik geniet van de dingen die spontaan op mijn pad komen. Dit interview bijvoorbeeld of dat ik gisteren plotseling een oud-collega tegenkwam. In deze saaie periode waarin maar weinig kan, zijn dat de dingen waar ik energie van krijg en blij van word. En van Kubiek natuurlijk dat staat, want Kubiek is mijn tweede thuis!

 

Vrijwilliger worden? Kijk voor informatie op www.diverz.info of neem contact op met 078-6206060

 

Norderstedtplein 14
3332 GK Zwijndrecht
078 620 60 60
info@diverz.info