logo Diverz

Nieuws

Uitbreiding Kubiek: vestiging van de Bibliotheek AanZet in het wijkcentrum

De afgelopen weken is er hard gewerkt om Kubiek om te toveren tot een wijkcentrum mét een bibliotheek. Naast alle activiteiten die Diverz biedt in wijkcentrum Kubiek is er nu ook de mogelijkheid om boeken en tijdschriften te lezen en te lenen. Daarnaast zijn er de gebruikelijke taalactiviteiten.

Mooie voordelen
De komende tijd bekijken we wat we in samenwerking nog meer voor de wijk kunnen bieden in het nu al zeer uitgebreide programma voor bewoners. Eén van de mooie voordelen van deze samenwerking is dat bibliotheekbezoekers terecht kunnen tijdens de ruime openingstijden van Kubiek. Het zelfserviceconcept van de Bibliotheek AanZet leent zich hier uitstekend voor.

Advies en begeleiding
Daarnaast zijn er op vaste tijden ook medewerkers aanwezig, voor advies en begeleiding. De bibliotheek heeft haar vestiging Lunenhof gesloten om dit mogelijk te kunnen maken.
Vaste bezoekers van de Lunenhof zien wij graag terug in Kubiek.

Kom eens kijken naar de mogelijkheden bij Kubiek! Vanaf dinsdag 9 november bent u van harte welkom.

De Bibliotheek AanZet is een plek waar iedereen welkom is. Waar je jezelf kunt zijn. Samen met anderen. Of je nu wilt lezen, leren of ontmoeten of op zoek bent naar inspiratie of antwoorden; het mag allemaal.

De bieb is een (online) plek waar mensen zich kunnen ontwikkelen. Zodat iedereen kan #meedoen in onze snel veranderende samenleving. Ook jij. Want als iedereen mee kan doen, worden onze steden, dorpen en wijken daar beter van. Daar wordt iedereen beter van – De bibliotheek voor iedereen, ontwikkeling voor iedereen.

Onze ambitie? Dat we er – samen met onze partners – voor zorgen dat iedereen taal- en digivaardig is en zich een leven lang kan ontwikkelen. Dat iedereen toegang heeft tot de juiste informatie en er zijn weg in kan vinden. Dat iedereen kennismaakt met literatuur, kunst en cultuur. En dat iedereen de kans heeft om anderen te ontmoeten.

We werken nauw samen met overheden, scholen en culturele en maatschappelijke organisaties. We maken gebruik van lokale netwerken en sluiten zo altijd aan bij lokale behoeftes. Elke bibliotheek is daarom anders. Maar onze missie, visie en wettelijke opdracht zijn overal hetzelfde.

 

Norderstedtplein 14
3332 GK Zwijndrecht
078 620 60 60
info@diverz.info