logo Diverz

Nieuws

UPDATE – Online cursus ‘Omgaan met tegenslagen’

Tegenslagen, teleurstelling, ontevredenheid of onzekerheid. We herkennen het allemaal. Vooral nu maken we allemaal de gevolgen van de pandemie mee, en die tegenslagen raken ons allemaal. Wil je weten hoe negatieve emoties overwonnen kunnen worden? Hoe blijf of word je gelukkig ondanks tegenslagen?Door Diverz wordt meerdere keren per jaar een cursus ‘Omgaan met tegenslagen’ georganiseerd. Deze cursus helpt mensen om te gaan met tegenslagen.

Deze cursus wordt gegeven door Marianne Best, verpleegkundige met heel veel ervaring op het gebied van mensen die ze heeft mogen helpen en ondersteunen. Ook heeft ze ervaring met specifieke doelgroepen zoals met ouderen, ouders en jongeren en in combinatie met meditatie is deze cursus ontstaan.

 

De cursus bestaat uit 4 sessies:

Sessie 1           (H)erkenning

Sessie 2           Positief of Negatief

Sessie 3           Passief of Actief

Sessie 4           Bekrachtigen en ondersteunen

 

‘’Tijdens de cursus is ruimte om in gesprek te gaan met elkaar en te erkennen dat tegenslagen deel uitmaken van het leven. De vraag is hoe kun je er mee omgaan zodat je niet uit het veld wordt geslagen, maar dat je het als een uitdaging gaat zien.

De 4 R’s komen ook aan bod’’, zo vertelt Marianne, ‘’Ruimte, Rust, Regelmaat en Realiteit.’’

 

Diverz wil hierbij graag helpen door het aanbieden van deze cursus. Daarnaast staan we ook klaar met het Belteam van Diverz. We vinden het leuk om een praatje met je te maken en te helpen waar we kunnen.

Onze accommodaties zijn open voor kwetsbare groepen, en proberen op deze manier een helpende hand te bieden aan deze personen. Dit vindt plaats op afspraak vanwege de maatregelen.

 

‘Marianne is altijd vrolijk en vriendelijk en geeft veel tips. Ik keek uit naar de wekelijkse bijeenkomsten en zat daardoor beter in mijn vel’ –aldus een deelnemer van de cursus

 

Iets voor jou? Voor vragen en aanmeldingen neem contact op met Rita de Ridder r.deridder@diverz.info of 06-33616678

Norderstedtplein 14
3332 GK Zwijndrecht
078 620 60 60
info@diverz.info