logo Diverz

Nieuws

Onder het genot van een koninklijke maaltijd presenteert Diverz haar jaarverslag 2020

Zwijndrecht – Koninklijk kon de maaltijd die kok Salah Zain bereid had met recht genoemd worden.

De maaltijd van gegrilde kip met rijst, knoflook en tomaten uit de wijkkeuken van Xiejezo gaf extra kleur en inhoud aan de presentatie van het jaarverslag 2020 van Diverz.

Ik vind het fantastisch dat wij hier in ons wijkcentrum onze bewoners en gasten weer kunnen ontvangen, zegt Yvonne Zuidgeest (directeur-bestuurder van Diverz) gepassioneerd. Heerlijk is het weer blije gezichten te zien, want sinds de ervaringen van het laatste jaar zijn kleine gebaren en contacten voor mij tot iets groots geworden.  

Deze periode van corona heeft ons ten diepste laten zien wat sociaal contact voor mensen betekent, gaat zij verder.Ik heb de eenzaamheid bij mensen gevoeld en ik heb de emoties gezien bij bewoners en bezoekers toen wij noodgedwongen onze wijkcentra moesten sluiten. Wij stonden voor de vraag, wat kunnen wij nog doen?”

 

“En jullie hadden een prima antwoord op die vraag, reageert Ronald de Meij (wethouder voor onder andere welzijn, onderwijs en sport), die ook voor de maaltijd aangeschoven was. “Het viel mij op dat jullie belteam direct initiatief toonde door hulpvragen op te vangen, een luisterend oor te bieden of zelf actief contact te zoeken met kwetsbare inwoners. Ik zag ook jullie ondernemerschap toen laptops zo hard nodig waren voor de huiswerkbegeleiding en het onderwijs op afstand. En ik mocht jullie professionaliteit ervaren door zelf heel praktisch mee te draaien bij het jongerenwerk. Het meest verraste mij misschien wel de hoeveelheid contacten, die jullie als Diverz hebben binnen de gemeente Zwijndrecht en daarbuiten. Dat is vorig jaar van grote waarde gebleken.

 

Natuurlijk was het soms ook spannend, vertelt Yvonne, neem bijvoorbeeld de viering van oud- en nieuw. Ga er maar aan staan, geen samenkomsten en geen vuurwerk. Het bracht ons gezamenlijk op het idee een geweldige ‘dikke’ livestream te organiseren”. Ronald beaamt dat en voegt nog toe, “ik spreek in dit verband ook graag mijn waardering uit voor de goede samenwerking tussen politie, straatcoaches, boa’s en het jongerenwerk.

Al discussiërend trekken Yvonne en Ronald gezamenlijk eenzelfde conclusie, “wat dit jaar van corona ons geleerd heeft, is dat het weer moet gaan over de inhoud. Dat betekent dat je als organisatie duidelijk bent over waar je voor staat en wat je doet. Praat met de mensen, praat met de jeugd”, zegt Ronald. Wij als Diverz hebben daarin een voorsprong maar het is de uitdaging ons altijd te blijven ontwikkelen”, vult Yvonne aan. Ronald ondersteunt dat als hij zegt blij te zijn met Diverz en Vivera, “het zijn zichtbare en aanwezige partners binnen onze gemeente”.

 

Terwijl de kok het dessert opdient valt er een korte stilte die doorbroken wordt als Yvonne met een knipoog zegt, “hier doen wij het voor, de gastvrijheid en het contact van mens tot mens. Elkaar ontmoeten en er zijn voor elkaar. Coronajaar 2020 heeft dat ons nadrukkelijk laten zien”. Om dan af te sluiten met, gewoon omzien naar elkaar nu en straks, ja elke dag. De spotlight op het sociale contact!”

 

Norderstedtplein 14
3332 GK Zwijndrecht
078 620 60 60
info@diverz.info