logo Diverz

Nieuws

Nieuws vanuit de Kubiek

Vacature vrijwilliger begeleider huiswerkbrigade Protestantse Kerk en Diverz
Huiswerkbrigade voor middelbare scholieren
Soos voor mensen met een beperking in Kubiek

Vacature vrijwilliger begeleider huiswerkbrigade Protestantse Kerk en Diverz

Voor de Huiswerkbrigade, welke start op 5 november 2019, zijn wij op zoek naar vrijwilligers.

De Huiswerkbrigade is er voor toezicht en ondersteuning bij het maken van huiswerk voor een jongeren waarvan de ouders een lager inkomen hebben dan 140% van het minimuminkomen. De Huiswerkbrigade is actief op dinsdagmiddag van 16.00 uur tot 18.00 uur in Kubiek, Zwaluwstraat 1 in Zwijndrecht en op donderdagmiddag van 16.00 uur tot 18.00 uur in de Hoeksteen, Thorbeckelaan 2 in Zwijndrecht.

Voor die dagen zoeken wij meerdere vrijwilligers die om toerbeurt kunnen werken en de volgende kwaliteiten bezitten:

  • Overwicht hebben.
  • Orde kan houden.
  • De jongeren op een positieve manier kan benaderen.
  • Kan helpen bij plannen /ordenen / overzicht bieden / rust creëren.
  • Niet bang is om de jongeren aan te spreken op gedrag.
  • Hoeft geen uitgebreide kennis te hebben van allerlei vakken, de aandacht ligt op ondersteuning bij het maken van huiswerk.

De vrijwilliger is verplicht om een VOG aan te vragen, de kosten zijn voor ons. Per keer heeft de vrijwilliger recht op een vergoeding van 2,50 euro.

Aanmelden kan bij de administratie van Kubiek, Zwaluwstraat 1 3334 XN Zwijndrecht. Mail: kubiek@diverz.info, tel.: 078-6126364.

Huiswerkbrigade voor middelbare scholieren

Samen met de Protestante kerken starten we met huiswerkondersteuning voor middelbare scholieren die opgroeien in gezinnen waar onvoldoende financiële middelen aanwezig zijn om gebruik te kunnen maken van de voor hen te dure begeleiding die wordt aangeboden via de VO-scholen.

De huiswerkbegeleiding wordt gegeven op dinsdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur in Kubiek (in een samenwerking tussen wijkgemeente Lindtse Hof, de Develhof en Diverz) en op donderdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur in De Hoeksteen (in een samenwerking tussen wijkgemeente De Hoeksteen en Diverz) en start in de eerste week van november.

Wilt u informatie of uw kind opgeven, neem dan contact op met Elly de Vos ( 610 30 37/ devoselly@gmail.com) of met Paul den Otter (612 05 84 / denotter@chello.nl).

Soos voor mensen met een beperking in Kubiek

Vanaf vrijdag 18 oktober wordt er in Kubiek gestart met een Soos voor mensen met een beperking. Om de week op vrijdagavond van 19.30 uur tot 22.30 uur is er gezelligheid en worden er verschillende activiteiten gedaan, zoals spelletjes spelen of een film kijken. Een paar enthousiaste vrijwilligers begeleiden de avonden. Deelname is de eerste keer gratis en daarna kost het 2,50 euro inclusief 1 consumptie.

U kunt zich aanmelden via tel. nr. 078-6126364 of via E-mail: administratiekubiek@diverz.info. Wijkcentrum Kubiek is gevestigd op de Zwaluwstraat 1, tegenover de Lindtse kerk in Zwijndrecht.

 

Norderstedtplein 14
3332 GK Zwijndrecht
078 620 60 60
info@diverz.info