logo Diverz

Nieuws

Melissa-Jane geeft in haar rol als vrijwilliger de ander graag een duwtje in de rug

Zwijndrecht – Diverz, de brede welzijnsorganisatie van Zwijndrecht, is dol op haar vrijwilligers. De goedlachse en enthousiaste Melissa-Jane Schoggers is één van hen. Zij praat honderduit over wat haar vrijwilligerswerk zo leuk en bijzonder maakt.

Het is even geduld hebben als Melissa-Jane plots in de deuropening van wijkcentrum De Nederburgh verschijnt, “sorry, sorry, dat ik zo laat ben”, valt ze als met de deur in huis, “maar ik heb een goed excuus want ik ben vandaag jarig”. Zij glimt en geeft het gevoel dat De Nederburgh een jas is die haar als gegoten zit. Haar leeftijd houdt zij voor zichzelf ofschoon zij het niet kan laten te vertellen al heel jong oma te zijn. “In juli werd mijn kleindochter geboren”, vertelt zij, “wat kan dat ontzettend gelukkig maken. Ik ben zo groos op mijn kinderen en kleinkind”.

 

Melissa-Jane kan je gerust een geboren vrijwilliger noemen. “Ik ben gek op mensen en als van nature wil ik altijd iets toevoegen aan het leven van een ander”, legt zij uit, “als ik zie dat het met iemand weer wat beter gaat dan haal ik daar veel voldoening uit”.

Aanstekelijk vertelt zij over een ontmoeting met een man wiens vrouw was overleden, “enkele jaren geleden deed ik vrijwilligerswerk voor Humanitas in Rotterdam. Ik werd in contact gebracht met een oudere man. Hij was verdrietig en gedeprimeerd onder het verlies van zijn vrouw. Heel wat vrijwilligers was het niet gelukt om echt contact met hem te maken en hem het plezier in het leven terug te geven”, vertelt zij, “het simpele feit dat ik geduld voor hem kon opbrengen en dat wij samen een voorliefde voor huisdieren hadden bracht hem tot leven. Na een paar bezoekjes zag ik weer een twinkeling in zijn ogen. Ik kon hem net dat duwtje geven dat hij nodig had.

 

Na uit Rotterdam te zijn vertrokken werd Ambacht mijn nieuwe woonplaats”, gaat zij verder, “het was al snel dat ik mij bij De Nederburgh aanmeldde. Ik kan gewoon niet stilzitten en waar ik nodig ben laat ik mij inschakelen, zo is het nou eenmaal met mij”. Melissa-Jane vertelt over haar rol als bar- en gastvrouw. “Voor corona draaide ik op de maandagavond de bar bij de bridgeclub, maar je kon mij ook op vrijdagavond vinden bij de klaverjasavond en zelfs op donderdagmiddag als vrijwilliger in het buurtrestaurant”.

 

 Gek op mensen, gek op kinderen!

 

Halverwege vorig jaar startte zij met een nieuwe uitdaging, ‘de Kidsclub’. “Op de maandagmiddag rennen hier zo’n 10 tot 15 kinderen, boordevol energie, ons wijkcentrum binnen”, vertelt Melissa,

“samen maken wij er een paar leuke uurtjes van. Ik dacht aan mijn eigen jeugd toen ik aan deze klus begon. Ik vond het altijd fijn iets met mijn handen te doen en dat doe ik nu ook met de kinderen”, legt zij uit, “wij hebben al schilderijtjes gemaakt en onlangs hebben wij pizza gebakken met elkaar. Ik doe wat inkopen, haal wat lekkers en…bakken maar”. Een verlegen glimlach verschijnt plotseling op haar gezicht, “het ontroert mij als de kinderen ’s avonds naar huis gaan en roepen ‘juf Melissa’, morgen gaan wij net als bij jou mama helpen met koken”.

 

Melissa-Jane voelt zich op haar plek en u? En jij? Enthousiast geworden van haar verhaal en vrijwilliger worden? Neem contact op met Diverz en biedt jouw talenten aan. Kijk voor informatie op www.diverz.info of neem contact op met 078-6206060

Norderstedtplein 14
3332 GK Zwijndrecht
078 620 60 60
info@diverz.info