logo Diverz

Nieuws

Koningsdag 2021

Ook dit jaar is Koningsdag anders dan anders. Daarom gaan jongeren van het Vrijwillig Traineeship van Diverz op deze dag langs bij eenzame ouderen in Zwijndrecht en Heerjansdam.

In april is er weer een enthousiaste groep jongeren gestart met hun vrijwillige inzet in Zwijndrecht. Zij nemen deel aan het Vrijwillig Traineeship van Diverz en gaan bij verschillende organisaties als vrijwilliger aan de slag. Zo zetten zij zich o.a. in als taalmaatje, gaan ze sportactiviteiten organiseren en helpen zij bij activiteiten in Swinhove. Daarnaast steken zij ook graag de handen uit de mouwen bij losse klussen en Koningsdag 2021 is daar één van!

Zij gaan op deze dag aan de slag onder leiding van Grace Felix, de nieuwe projectcoördinator van het Vrijwillig Traineeship. Grace heeft zelf eerder meegedaan aan dit traject en zegt hierover: ‘Mijn deelname aan het Vrijwillig Traineeship heeft mij doen inzien dat bijna iedereen wel wat hulp kan gebruiken maar dat ook iedereen hulp kan bieden, helpen is niet moeilijk’.

Op Koningsdag gaan deze jongeren namelijk ruim 250 tompoezen langsbrengen bij ouderen in Zwijndrecht. Wij hopen dat dit kleine gebaar voor deze ouderen kan zorgen voor een feestelijk tintje aan deze toch bijzondere dag. Ook streven wij met deze actie naar meer verbinding tussen jong en oud. Wij hopen dat jongeren nu al ervaren dat een uurtje van je tijd investeren in een ander van grote waarde is. Het maakt de ander blij en het geeft jezelf een goed gevoel. Helpen maakt immers happy!

Zou jij ook graag iets willen doen voor een ander? Dat kan! Op www.zwijndrechtvoorelkaar.nlstaan verschillende hulpvragen van mensen en organisaties in Zwijndrecht. Ook is het mogelijk om hierop zelf een bericht te plaatsen waarop je aangeeft wat jij voor een ander zou willen doen.

Melanie Barbier is aanspreekpunt voor Zwijndrechtvoorelkaar en ziet prachtige matches ontstaan op het platform. ‘Recent kwam er via het wijkteam de hulpvraag voor een jonge vrouw met dementie die op zoek was naar een maatje. Hier kwamen 5 reacties op binnen! Het is hartverwarmend om te merken dat mensen in Zwijndrecht zo voor elkaar klaar staan’.

Ben je tussen de 16 en 27 jaar? Dan is het ook nog mogelijk om deel te nemen aan het Vrijwillig Traineeship. Tijdens het Vrijwillig Traineeship doe je in een half jaar 3 verschillende ervaringen op bij maatschappelijke organisaties in Zwijndrecht. Hiernaast zorgen wij voor verschillende trainingen, leer je andere jongeren kennen en heb je iets moois toe te voegen aan je CV. Tenslotte neem je een onvergetelijke ervaring mee die je voor altijd bij je draagt. Meer informatie is te vinden op www.vrijwilligtraineeship.nl of via 06-82324084.

 

Norderstedtplein 14
3332 GK Zwijndrecht
078 620 60 60
info@diverz.info