logo Diverz

Nieuws

Feestelijke uitreiking VrijwilligersPas

Vrijdagmiddag 12 juli heeft burgemeester Hein van der Loo van de gemeente Zwijndrecht de VrijwilligersPas uitgereikt aan een aantal bijzondere vrijwilligers. Deze uitreiking vond plaats in wijkcentrum Xiejezo in Zwijndrecht en werd georganiseerd door ZwijndrechtVoorElkaar, Spui93 en Diverz.

Het was de eerste keer dat de VrijwilligersPas werd uitgereikt in Zwijndrecht en wat was dit een succes! Velen organisaties en vrijwilligers waren aanwezig en het werd een gezellige middag waarbij vrijwilligers centraal stonden. Een aantal vrijwilligers werden extra in het zonnetje gezet en zij kregen de pas uit handen van de burgemeester.

Bijzondere vrijwilligers
Nellie van Antwerpen is als vrijwilligster werkzaam bij wijkcentrum Xiejezo. Ze staat hier achter de bar, is sleutelhouder en zorgt wekelijks voor de salade tijdens de lunch. Ook doet zij de was voor meerdere wijkcentra van Diverz. Tenslotte is zij recent 70 jaar geworden, maar dit zou je absoluut niet zeggen van deze actieve vrouw die midden in de maatschappij staat.

Marja Rommers is actief bij meerdere Zwijndrechtse organisaties. Zo is Marja medeoprichter van de St. Minima Zwijndrecht, is zij 1 van de sorteerspecialisten van de Kledingbank en is zij gastvrouw bij de inloop van Xiejezo. Hiervoor bakt zij altijd een heerlijke taart of cake.

Meta Deuling is vrijwilligster bij verschillende kinderclubs. Ook is zij actief bij de wijkkeuken waar zij twee dames met een beperking begeleid. Meta haalt veel voldoening en plezier uit haar vrijwilligerswerk en daarom is zij dan ook recent gestart bij de voedselbank. Wij wensen haar hier veel succes.

Sandra Schirm is al vanaf de start van de Kledingbank hierbij actief. Ook doet zij al 15 jaar vrijwilligerswerk bij Xiejezo waar zij o.a. helpt bij de bingo, de kinderclub, de wandelclub en de spelletjesavond. Of dit niet genoeg is, is zij ook actief bij de wijkpreventie. Kenmerkend is dat zij overal waar zij komt zorgt voor een gezellige sfeer.

Wil Kwakernaat organiseert al 24 jaar de creaclub en heeft hiermee al veel mensen blij gemaakt. Ze heeft in die jaren op verschillende locaties haar creaclub georganiseerd en ging altijd vol goede zin aan de slag. Al die tijd is ze ondersteund door haar man en sinds een jaar of 10 door vrijwilligster Ineke. Helaas is zij nu genoodzaakt te stoppen tot haar en onze grote spijt!

Marianne Fiege is 10 jaar geleden gestart als bezorger bij de maaltijdendienst van Diverz. Zij brengt altijd gezelligheid met zich mee en is altijd bereid zich extra in te zetten voor de klant. Door te helpen bij het invullen van maaltijdlijsten, een luisterend oor te bieden of extra te rijden. We hopen nog lang van je te mogen genieten.

Lia Ossewaarde, Frieda Brouwer en Joke Braanker zijn de drijvende krachten achter het restaurant in Walburg. Met z’n 3en runnen zij het restaurant alweer 10 jaar met plezier en betrokkenheid. Zonder deze dames zou het restaurant niet zijn wat het nu is. Een plek waar mensen graag samen komen en naar elkaar omkijken. Bedankt voor jullie enorme inzet en betrokkenheid!

Ondernemers bedankt!
De VrijwilligersPas maakt dankbaar gebruik van de welwillendheid van het bedrijfsleven. Zonder hen geen Pas. Op de website van SPUI93 is meer informatie te vinden over de VrijwilligersPas en wie korting geven aan pashouders.

Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk of naar een vrijwilliger? Kijk op www.zwijndrechtvoorelkaar.nl of neem contact op via info@zwijndrechtvoorelkaar.nl of 078 620 6060.

Norderstedtplein 14
3332 GK Zwijndrecht
078 620 60 60
info@diverz.info