logo Diverz

Nieuws

Extra aandacht voor preventie!

Diverz heeft in de weken voorafgaand aan ‘Oud en Nieuw’ extra ingezet op preventie rondom het thema vuurwerk.
Tijdens verschillende activiteiten en inlopen, door heel Zwijndrecht en Heerjansdam, is er gesproken met jongeren over hoe zij omgaan met de eindejaarsviering en het gebruik van vuurwerk. Op iedere locatie van Diverz (en overige openbare locaties zoals de bibliotheek en het gemeentehuis) waren gratis vuurwerk veiligheidspakketten te krijgen. Deze waren voorzien van een vuurwerkbril, aansteek lonten, oordopjes en een vuilniszak.

De laatste twee weken van 2018 liepen de jongerenwerkers van Diverz dagelijks op straat om met jongeren het gesprek aan te gaan over het thema. De jongerenwerkers hebben het vooral gehad over het gebruik van vuurwerk, de risico’s van illegaal vuurwerk en het lokale vuurwerkbeleid. Daarnaast signaleren ze wat er leeft en speelt onder de jeugd als het gaat om vuurwerk en de aankomende jaarwisseling.

Ook is sociale media ingezet om dagelijks berichten te posten over het thema. Diverz wil zo bewustwording creëren over verschillende zaken die met het thema te maken hebben.

Norderstedtplein 14
3332 GK Zwijndrecht
078 620 60 60
info@diverz.info