logo Diverz

Nieuws

Diverz lanceert een Online programma, voor iedereen van 0-100 jaar!

Door de aanhoudende Lock down kunnen veel activiteiten van Diverz geen doorgang vinden. Hoewel we dankbaar zijn dat we open kunnen zijn voor de kwetsbare groepen missen we jullie als deelnemers heel erg!

We merken dat velen het thuiszitten zat raken en soms niet weten wat ze moeten doen, zich eenzaam voelen of hulp nodig hebben. Onze professionals en vrijwilligers hebben hun enthousiasme gebruikt om op verschillende manieren vorm te geven aan een onlineprogramma.

 

Wat houdt het Diverz Online programma in?

Activiteiten die nu geen doorgang vinden vanwege de maatregelen, willen we online laten plaatsvinden. Denk aan sportactiviteiten, zoals de yoga. Deze werden al voor bepaalde groepen online gegeven maar zullen nu op wekelijkse basis beschikbaar zijn via onze website. Ook creatieve activiteiten zoals knutselen, muziek maken en kooklessen zullen te vinden zijn. Cursussen die fysiek gepland stonden zijn nu online ingeroosterd hierdoor kunnen deze cursussen toch een doorgang vinden. Tijdens deze cursussen komen verschillende thema’s aan bod zoals ‘Omgaan met tegenslagen’ en ‘Meditatie’.

 

Met het Online programma zullen we ook nieuwe activiteiten organiseren! Nieuwe initiatieven die zijn ontstaan en inspelen op de huidige situatie en op ieder gewenst moment beschikbaar zijn. Waar sommige activiteiten via Zoom gaan, zullen andere activiteiten van tevoren worden opgenomen zodat deze op ieder gewenst moment te bekijken zijn. Denk aan sportvideo’s waarin onze Jongerenwerkers laten zien hoe je in deze tijd fit en gezond kunt blijven.

Naast activiteiten willen we ook relevante (online)informatie aanbieden. Normaal gesproken bieden onze professionals tijdens activiteiten hun hulp aan of verwijzing naar informatie of instanties. Omdat we veel activiteiten nu niet live kunnen organiseren willen we deze informatie online geven. Zit je in een lastige situatie en weet je je even geen raad met iets? Bekijk deze pagina dan en vindt handige informatie. Denk aan ‘Wat moet ik regelen als ik 18+ ben?’, ‘Dappere Dino’s, ‘Kind krijgen: wat moet ik regelen?’. Daarnaast zullen onze professionals, waaronder jongerenwerkers, dagelijks beschikbaar zijn om op deze manier klaar te staan.

 

We continueren ook onze Diverz Belteam (078-6206060) waar iedereen terecht kan voor informatie, een praatje of hulp.

Daarnaast blijven we doorgaan met het digitaal vaardig maken van de groepen die nu wel in onze accommodaties te vinden zijn. Velen merken dat het voordelen heeft digitaal vaardig te zijn en online mee te kunnen doen in geval van ziekte.

Het Online programma is te vinden zijn op onze website: www.diverz.info

Hier vind je een overzicht, middels 4 tegels, van de activiteiten gesorteerd op categorie maar ook een rooster waar je kunt zien wat er welke dag te doen is. Klik op de activiteit om te zien hoe je deel kunt nemen.

 

Wil jij meehelpen aan het proces anderen digitaal vaardig te maken, of wil je je kennis delen? Bekijk dan het vrijwilligersplatform Zwijndrechtvoorelkaar. Hier vind je vraag en aanbod in heel Zwijndrecht en kun je je als vrijwilliger opgeven. Juist in deze tijd hebben we jou, als vrijwilliger, hard nodig.

 

Alleen samen kunnen we het aan!

Norderstedtplein 14
3332 GK Zwijndrecht
078 620 60 60
info@diverz.info