logo Diverz

Nieuws

Diverz krijgt de Roze Loper uitgereikt.

Zwijndrecht – Een feestelijke stemming heerste er bij Diverz. Onder aanwezigheid van wethouder Ronald de Meij werd aan Yvonne Zuidgeest (directeur-bestuurder van Diverz) De Roze Loper uitgereikt.

De Roze loper?”, zult u zeggen. Waar staat dat voor?”. De Roze loper is een officieel keurmerk waarmee een welzijns- of zorgorganisatie laat zien dat lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuele (LHBTI’s) zich bij hen thuis en veilig kunnen voelen.

Manon Linschoten (projectleider bij Roze 50+), zegt het volmondig “Diverz maakt haar naam waar, zij heeft oog voor de diversiteit onder mensen en dat ook voor de seksuele diversiteit onder hen”. En nu”, zegt zij met een glimlach, nu zijn jullie in het bezit van de loper, de sleutel die alle deuren opent”.

Yvonne Zuidgeest beaamt dat. Blij en trots zegt zij, “De Roze Loper is voor ons de kapstok om duidelijk te maken aan onze medewerkers, vrijwilligers, klanten en bezoekers van de wijkcentra dat zij volstrekt zichzelf kunnen zijn. Wij zijn gelijkwaardig aan elkaar maar wij zijn niet allemaal hetzelfde. Het is voor ons als Diverz zo belangrijk om sociale acceptatie en inclusie van LHBTI’s aandacht te geven”, gaat zij verder. Aandacht geven leidt tot zichtbaarheid en zichtbaarheid tot bespreekbaarheid”.

 

“Diverz heeft een geweldige voorbeeldfunctie”, vult Ronald de Meij aan, “er wordt zo snel geoordeeld en veroordeeld. Het is aan ons om door het organiseren van de ontmoeting elkaar beter  te gaan begrijpen”, zegt hij, een wijkcentrum is daarin een echte samenleving in het klein, het is de plek om elkaar te ontmoeten, om zichtbaar te zijn en met elkaar in gesprek te gaan”.

 

Jos Vlasblom, opbouwwerker bij Diverz is de man van het eerste uur. Enkele jaren geleden startte hij een groep voor roze ouderen. Aanvankelijk richtte de aandacht voor roze ouderen zich uitsluitend op zorg- en verpleeginstellingen, vertelt hij, ik vind het heel belangrijk dat sociale acceptatie van LHBTI’s een gezicht krijgt en bij welzijnsorganisaties ondergebracht wordt. Welzijn is in haar activiteiten niet voor niets verantwoordelijk voor het opbouwen van een inclusieve samenleving, legt hij uit. Gepassioneerd vertelt hij dat Diverz maandelijks een activiteit voor roze ouderen organiseert. Wij bieden mensen hiermee de mogelijkheid om hun netwerk te vergroten. Samen met hen kijken wij hoe het met hun gaat en waar zij ondersteuning nodig hebben. Onze aandacht richt zich dan op het wegnemen van de belemmeringen die mensen ervaren, vertelt hij, mensen durven in een wijkcentrum niet altijd zichzelf te zijn en schermen een stuk van zichzelf af, omdat zij zich niet vrij en veilig voelen. Hierin kunnen wij iets voor hen betekenen.

 

Bij het aansnijden van de kleurrijke taart vertelt Ronald de Meij dat De Roze Loper van Diverz een uitnodiging moet zijn voor anderen. Ik roep instellingen en organisaties op het voorbeeld van Diverz te volgen, zegt hij. Manon Linschoten sluit zich daarbij aan, natuurlijk is er nog een hele weg te gaan, maar er is een beweging op gang gekomen en dat is mooi.

Yvonne Zuidgeest deelt die mening, Ook wij zien die beweging, daarin nemen wij aanbevelingen ter harte en richten wij ons op onze taak, omdat wij houden van mensen”.

Wilt u meer informatie of doorpraten neemt u dan contact op Jos Vlasblom,

Email j.vlasblom@diverz.info of via kantoor op 078 6191276

Norderstedtplein 14
3332 GK Zwijndrecht
078 620 60 60
info@diverz.info