logo Diverz

Nieuws

Diverz bedankt haar vrijwilligers

Ook jij kan vrijwilliger worden, wij zoeken graag een activiteit of functie voor jou!

 

Zwijndrecht – Zij is trots, heel trots en vooral ook dankbaar voor al die vrijwilligers die zich dit jaar weer helemaal gegeven en ingezet hebben. Het is Linda van ’t Hoog, vrijwilligerscoördinator bij Diverz, die haar hart laat spreken. “Diverz betekent niets zonder vrijwilligers”, zegt zij ronduit, “onze vrijwilligers geven dagelijks kleur en inhoud aan tal van activiteiten en dankzij hen kunnen wij als organisatie doen wat wij doen, het bereiken van zoveel mogelijk mensen”.

2021 is uitgeroepen tot jaar van de vrijwilliger, het was aanleiding voor ons om maandelijks één van onze vele vrijwilligers in het zonnetje te zetten, legt Linda uit. “Neem bijvoorbeeld Jason, onze kok, die heel wat liefhebbers van zijn kookkunsten laat genieten. Of Andy die mensen op weg helpt bij het lezen, schrijven en spreken van de Nederlandse taal. Toch zijn er ook onder hen die vaak in alle bescheidenheid ‘hun ding doen’ en dat al vele jarenlang, vertelt zij verder, “ik denk aan Koos van onze maaltijdendienst. Onverzettelijk, bescheiden en toegewijd zijn de woorden die op Koos van toepassing zijn. Vijf dagen in de week geeft hij zijn tijd om de maaltijden voor te bereiden, te verwarmen en te bezorgen. En dan ook nog oog hebben voor de mens die achter zijn klant schuilgaat. Zo zijn er heel wat Koos’en die ongemerkt als vrijwilliger wekelijks hun uren maken om de ander een plezierige dag te bezorgen”.

 

Mensen willen niets liever dan het beste van zichzelf geven om zich te verbinden met anderen”, vertelt Linda, “daar krijgen zij dan ook veel voor terug. Onze vrijwilligers ervaren hun inzet niet alleen als nuttig maar het geeft hun ook structuur. Daarnaast is het betrokkenheid en een groeiend gevoel van eigenwaarde dat voor hen telt”.

Linda herhaalt nog maar eens hoe dol Diverz is op haar vrijwilligers, “wij doen er alles aan om iedereen die geïnteresseerd is en iets voor een ander wil betekenen een leuke, passende plek te bieden. Ik kan wel zeggen dat wij maatwerk leveren, wij vinden het immers belangrijk dat onze vrijwilligers zich gelukkig voelen in de tijd die zij ons geven. De activiteit of functie moet niet alleen goed bij de persoon passen maar ook aansluiten bij zijn of haar week- of dagritme. Vrijwilliger zijn in onze organisatie is dus niet iets vanzelfsprekends, integendeel wij hebben oog voor de mens en zien achter ieder persoon een eigen verhaal, achtergrond of aanpak”.   

  Stuk voor stuk geweldige mensen

Glimlachend drukt Linda in de vorm van een hart van chocolade en een wenskaart in vele talen haar dankbaarheid uit aan alle vrijwilligers. “Ik nodig tegelijkertijd iedereen uit eens bij ons langs te komen en samen te ontdekken welke fijne plek als vrijwilliger binnen onze organisatie voor jou is weggelegd. Een plek om je te ontwikkelen, om te groeien en als mens gelukkig te zijn. Schroom niet zou ik willen zeggen en denk niet te snel ‘ik ben niet nodig’, want wij hebben allemaal onze unieke talenten. Wij maken binnen Diverz alle ruimte voor jou!”

 

Ben je aangestoken en enthousiast geworden door het verhaal van Linda en lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden? Neem dan contact op met Diverz of kom langs op het Norderstedtplein 14. Kijk voor informatie op www.diverz.info of neem contact op met 078-6206060

Norderstedtplein 14
3332 GK Zwijndrecht
078 620 60 60
info@diverz.info