logo Diverz

Nieuws

De Kortste Weg: nu ook in Zwijndrecht groenten van de boer direct op je bord

De Kortste Weg roept consumenten in Zuid-Holland op vaker te kiezen voor voedsel uit de regio. Inwoners van Zwijndrecht kunnen voortaan kiezen voor groenten rechtstreeks van de boer op hun bord. De Groenten van Cors kunnen worden afgehaald bij Diverz de Nederburgh.

Wethouder Jacqueline van Dongen overhandigde aan Niels en Pim Robberegt vorige week het eerste onbespoten en betaalbare groentenpakket van de Dordtse zorgboerderij de Zuidpunt, waar dagelijks 25 mensen dagbesteding hebben, onder wie 10 mensen uit Zwijndrecht. De medewerkers zijn betrokken bij het telen en oogsten, het inpakken van de pakketten en koken er een gezamenlijke maaltijd. Voor de jonge inwoners die het pakket in ontvangst namen was het sociale aspect ook een belangrijke reden om te kiezen voor De Groenten van Cors.

Yvonne Zuidgeest, directeur van welzijnsorganisatie Diverz, vond de opening van een afhaalpunt dat wordt gerund door vrijwilligers een mooie aanvulling op de organisatie en passend bij de gezonde leefstijl die Diverz nastreeft.
Wethouder Jacqueline van Dongen feliciteerde alle betrokkenen met deze nieuwe stap richting Zwijndrecht. ,,Het sluit mooi aan bij De Kortste Weg en bij de wens van de provincie Zuid-Holland om in 2030 80 procent van het verse voedsel dat de inwoners nuttigen, daar ook is verbouwd.”

Bestellen kan via www.drechtstadsboer.nl/groenekratje/

Norderstedtplein 14
3332 GK Zwijndrecht
078 620 60 60
info@diverz.info