logo Diverz

Nieuws

De beursvloer smaakt naar meer!

De online proeverij is georganiseerd om daarmee iedereen te bedanken voor hun bijdrage en inzet aan een succesvol verlopen beursvloer.

“Het wordt ‘Nosen en Tasten’ vanavond”, maakt Ernst Dambrink van whisky-wijn.nl de deelnemers aan de online whisky proeverij duidelijk. “Ik voer jullie vandaag langs een Ierse, een Amerikaanse en twee Schotse distilleerderijen, daarbij heb ik het lekkerste voor het laatst bewaard”, gaat hij glimlachend verder.

Op het computerscherm veren de deelnemers op als Ernst vraagt het eerste glaasje te vullen, “kijk eens naar de kleur”, zegt hij, “en neem serieus de tijd om goed te ruiken”. Hij legt uit dat zeventig procent van de whiskybeleving plaatsvindt via de neus. Het diverse gezelschap amuseert zich kostelijk.

 

Ook Melanie Barbier projectcoördinator binnen Diverz geniet van dit whisky moment, het is voor mij bij het afsluiten van onze beursvloer terugkijken, maar vooral ook vooruitkijken. Ik vind het ongelooflijk mooi hoe ondernemers, instanties en organisaties elkaar ook dit jaar weer gevonden hebben in diverse fraaie matches”, zegt zij. “Het is prachtig om te zien dat ondanks de lastige tijd waarin veel bedrijven zich bevinden er toch gezocht wordt naar verbinding. Ik heb vaak horen zeggen, “vertel mij maar wat ik voor je kan doen en dat bevestigt de kracht van de beursvloer. De kracht is niet te kijken naar het onmogelijke maar naar het mogelijke, vertelt zij om aan te vullen met, “Ik maak op dit moment binnen Diverz een plan om de beursvloer als instrument een permanente stevige eigen plek te geven”.

De beursvloer heeft succesvolle matches opgeleverd, enkele passeren kort de revue.  Zo vertelt Milton Martins van de Rabobank dat hij blij is met het initiatief van Diverz, “onlangs hebben wij ons kantoor in Ambacht gesloten, dankzij de beursvloer hebben wij nu een blijf-van-mijn-lijf huis in Dordrecht blij kunnen maken met een aantal canvasdoeken die wij niet langer gebruiken. Ook Kitty Nusteling van stichting Beschermde Wieg is blij dat zij in Eldert Smolders met zijn onderneming een match gevonden heeft. “Eldert gaat ons helpen de zichtbaarheid van onze stichting te vergroten”,vertelt zij, “onze missie als stichting is laagdrempelige hulp te bieden aan zorgmijdende zwangere vrouwen. Cruciaal is het dat zij ons weten te vinden en Eldert gaat daar nu bij helpen”.

Jeanette Hilman is creative designer, Ik heb Diverz mijn enthousiasme en inspiratie aangeboden. Ik geloof in de beursvloer als matchmaker”, zegt zij. Jeanette heeft een ‘thank you box’ samengesteld voor alle deelnemers aan de beursvloer. Een box met een inhoud die je even stil doet staan. “In de box vinden de deelnemers bijvoorbeeld ingrediënten voor een thee- en een mindfulness moment, want leven is ruimte maken voor de kleine dingen”, zegt zij.

Een stevige Islay whisky vormt de afsluiter, zeg maar gerust dat wij bij de finale van onze proeverij zijn aangeland”,zegt Ernst. De deelnemers proeven turf en teer en een enkeling zelfs asfalt. Aan de reacties op de chat valt op te maken dat over smaak niet valt te twisten. Whisky en de beursvloer vormen een prima match, beiden hebben zij karakter, beiden hebben zij inhoud maar bovenal hebben beiden smaak. Het is uitzien naar een nieuw jaar met een nieuwe beursvloer, een beursvloer die smaakt naar meer, nog meer!

Norderstedtplein 14
3332 GK Zwijndrecht
078 620 60 60
info@diverz.info