logo Diverz

Nieuws

Boot met roze ouderen van Diverz.

De Zwijndrechse organisatie Diverz steunt het initiatief van de stichting Roze 50 plus om samen met een boot vol roze ouderen deel te nemen aan de Canal Pride in Amsterdam op zaterdag 3 augustus. Diverz gaat met acht ouderen naar Amsterdam toe om mee te varen. Dat is heel belangrijk voor deze doelgroep, volgens Jos Vlasblom van Diverz.

Door Eline Lohman

ZWIJNDRECHT – Op verzoek van Diverz heeft de stichting MBZ uit Zwijndrecht het financieel mogelijk gemaakt dat een groep van acht roze ouderen uit Zwijndrecht op zaterdag 3 augustus kunnen meevaren op een themaboot van stichting Roze 50 plus. Heel belangrijk, vertelt opbouwwerker Jos Vlasblom van Diverz. “Daarmee krijgen ‘onze’ roze ouderen uit Zwijndrecht een gezicht en hebben zij waarschijnlijk een onvergetelijk feestelijke dag voor LHBTI’ers en duizenden anderen in Amsterdam.”

 

Diverz voert een actief beleid om kwetsbare groepen, waaronder Roze 50 plussers en in het verlengde daarvan de doelgroep LHBTI van alle leeftijden, te ondersteunen in Zwijndrecht. Roze 50 plussers zijn mensen die 50 jaar of ouder zijn en behoren tot de groep Lesbische, Homo – of Biseksuelen, Transgenders of Interseksuele.

 

Om deze reden organiseert Diverz sinds 2017 maandelijkse bijeenkomsten voor Roze 50 plussers in Zwijndrecht. Deze bijeenkomsten worden goed bezocht. Jos: “Het doel van die bijeenkomsten is dat roze ouderen elkaar op een veilige manier kunnen te ontmoeten en – onder andere – hun sociaal netwerk kunnen te vergroten. Roze 50 plus activeert, stimuleert en faciliteert mannen en vrouwen uit de achterban om contacten te leggen en het gesprek met de omgeving aan te gaan omdat emancipatie een proces is dat door de achterban zelf gedragen moet worden. Iedereen wil graag zichzelf kunnen zijn, zich openlijk kunnen uiten en gelijkwaardig worden behandeld. Omdat Diverz het belangrijk vindt om deze kwetsbare doelgroep te ondersteunen, vinden we het mooi dat acht roze ouderen meegaan naar de Canal Pride in Amsterdam.”

Norderstedtplein 14
3332 GK Zwijndrecht
078 620 60 60
info@diverz.info