logo Diverz

Nieuws

Het vrijwillig traineeship gaat door! 3.0

HET VRIJWILLIG TRAINEESHIP GAAT DOOR!

Goed nieuws! Het Vrijwillig Traineeship, het project waarin jongeren in de leeftijd van 16-27 jaar ervaring op doen met vrijwilligerswerk bij 3 maatschappelijke organisaties, krijgt een vervolg.

In april starten we met een nieuw programma van het Vrijwillig Traineeship 3.0. In een vernieuwd jasje, maar met hetzelfde doel: jongeren tussen de 16-27 jaar oud helpen met hun ontwikkeling, ontdekken welk vrijwilligerswerk erbij je past en iets goeds doen voor een ander.

Wat is nieuw?

De uitgangspunten van het programma blijven hetzelfde; wat dit jaar anders is dat het nieuwe programma toegankelijk is voor elke jongere die gemotiveerd is om deel te nemen.

Daarbij ligt de focus tijdens het nieuwe programma ook meer op de deelname van jongeren die wat meer begeleiding nodig hebben. Denk hierbij aan jongeren die momenteel geen opleiding volgen of werk hebben, jongeren met een bijstandsuitkering of met weinig vrijetijdsbesteding. De voorwaarde voor deelname is dat ze gemotiveerd zijn om zich 4 uur per week in te zetten voor een ander en dat ze het hele traject (half jaar) willen afmaken.

Wat kan het Vrijwillig Traineeship jongeren bieden?

De jongeren gaan vrijwillig aan de slag bij de deelnemende organisaties. Hierdoor vergroten ze hun netwerk, kunnen ze hun CV updaten, ervaring opdoen en erachter komen waar hun talenten liggen. Tijdens het traject ontvangen zij intensieve begeleiding en hebben zij de mogelijkheid om cursussen te volgen.

We hebben tijdens eerdere trajecten ervaren dat deelname voor jongeren ertoe leidt dat ze weer in een positieve spiraal komen: ze kunnen zich nuttig maken, krijgen meer structuur aangeboden én ontmoeten andere jongeren.

Benieuwd geworden of het Vrijwillig Traineeship kan passen bij de doelgroep jongeren waar u mee werkt of bij jou persoonlijk? Neem dan contact op ons op! Wil je eens met ons sparren? Graag!

T: 06-82324084
M: info@zwijndrechtvoorelkaar.nl
W: www.vrijwilligtraineeship.nl

 

 

Norderstedtplein 14
3332 GK Zwijndrecht
078 620 60 60
info@diverz.info