logo Diverz

Wij zijn trots op

Van Yulius-cliënt naar vaste baan. Iets om trots op te zijn!

Begin september 2017 kreeg ik van een Yulius-medewerker de vraag of wij in Xiejezo een vrijwilligersplek beschikbaar hadden voor een cliënt van hem, en of ik haar wilde begeleiden.

Demi, een leuke jonge intelligente meid, leek alles mee te hebben. Maar schijn bedriegt.

Demi kampte met angsten en andere beperkingen op sociaal-emotioneel vlak waardoor zij bijna de deur niet uitkwam (tijdens de periode dat zij in Xiejezo werkte kreeg zij dan ook de diagnose autisme). Maar nu was het tijd om deze problemen aan te pakken.

Na een eerste kennismaking samen met haar Yulius-begeleider, waarbij ik haar zoveel mogelijk op haar gemak probeerde te stellen en haar Xiejezo heb laten zien maakten wij een afspraak voor haar eerste werkdag als vrijwilliger in Xiejezo.

Op deze eerste werkdag heb ik haar buiten opgevangen om de binnenkomst op deze spannende eerste dag zo gemakkelijk mogelijk voor haar te maken.

Demi gaf aan dat zij graag iets met jonge kinderen of juist met ouderen zou willen doen omdat zij zich met deze groepen mensen het meest op haar gemak voelt. Zodoende ging zij op dinsdag- en vrijdagmiddag aan de slag bij de kinderclub.

Uiteraard was het in het begin erg wennen maar Demi voelde zich wel meteen welkom en ook al snel thuis in Xiejezo.
Het contact met de kinderen verliep al meteen soepel en ook de sociale interactie met de andere vrijwilligers ging haar steeds beter af. Natuurlijk bleven sommige sociale aangelegenheden lastig voor haar maar daar hebben wij haar zo goed mogelijk in proberen te steunen en begeleiden. Maar wat een vorderingen maakte zij in zeer korte tijd…

Omdat het zo goed ging hebben wij haar op een gegeven moment gevraagd of zij het zag zitten om te helpen met de huiswerkbegeleiding. Gelukkig was dit het geval zodat zij basisschoolleerlingen op een rustige en geduldige manier heeft kunnen helpen bij het maken van hun huiswerk. Een mooi voorbeeld van een win-winsituatie.

Demi was steeds vaker in Xiejezo te vinden en kwam zelfs naar de drukke BBQ  van de wijkkeuken en af en toe ook als haar man op vrijdagavond in Xiejezo kwam darten. Vriendschappen zijn zelfs ontstaan.

Na deze positieve ervaring met haar vrijwilligerswerk in Xiejezo vond Demi dat het tijd werd om te gaan solliciteren naar een betaalde baan. Al snel werd zij uitgenodigd voor een gesprek en ook aangenomen.

Wij zijn supertrots op haar en hopen dat wij een heel klein stukje hebben mogen bijdragen in het proces van Yulius-cliënt naar vaste baan.

Dit maakt dat wij als medewerkers van Diverz trots zijn op het werk wat we doen!

Jacqueline Pors medewerkster Diverz.

Norderstedtplein 14
3332 GK Zwijndrecht
078 620 60 60
info@diverz.info