logo Diverz

Nieuws & Verhalen

Actueel! (19-11-2020)

We zijn weer open!
De activiteiten die plaatsvinden zijn echter wel besloten.
Dus deelname kan alleen op reservering.

Bel met ons Belteam 078-6206060 of met de accommodaties over welke activiteiten doorgang vinden en eventuele extra maatregelen.

Meer informatie? Klik hier!

‘Blijf thuis!’, dat was, zeker aan het begin van de corona-crisis, het devies voor iedereen. Naast natuurlijk handen wassen, hoesten in je elle boog en 1,5 meter afstand houden als je toch naar buiten moest. Maar thuisblijven, hoe doe je dat met vijf jonge kinderen als je tuin een onveilige en rommelige plek is waar ze niet fijn kunnen spelen?

Dat was precies waar Rox tegenaan liep. Rox uit Zwijndrecht is alleenstaand moeder en voedt in haar eentje haar vijf kinderen op. De oudste is tien, de jongste is één jaar oud. Voor zowel het oudste als het middelste kind heeft ze extra begeleiding nodig en die krijgt ze van Brigitta, hulpverlener en oprichter van stichting B4U. Ook Brigitta signaleerde de knelpunten in en rond de woning van Rox. ‘Even boodschappen doen is al een luxe voor Rox, die heeft niet vaak haar handen vrij. Ze weet alles strak te organiseren en durft gelukkig om hulp te vragen. Aan de tuin kwam ze zelf niet toe, maar ze zag wel dat het nodig was. Zeker nu, met corona en de kinderen thuis’, vertelt Brigitta. Die nam het initiatief en benaderde de gemeente, om te kijken wat er gezamenlijk voor Rox en haar kinderen zou kunnen worden gedaan. De gemeente verwees Brigitta meteen naar Zwijndrecht voor Elkaar.

Vol lof vertelt Brigitta hoe dat is gegaan: ‘Via Zwijndrecht voor Elkaar lieten twee jonge vrouwen uit Zwijndrecht weten dat ze de deze klus wel zagen zitten. Eline en Suzan. Ze kenden elkaar nog niet, maar vulden elkaar perfect aan; de een was meer van de organisatie, begon meteen de tuin op te meten en te bedenken wat ze allemaal nodig hadden. En de ander was meer van de uitvoering. Die zei “zeg maar wat ik moet doen’, en ging vervolgens aan de slag.’ De overeenkomst tussen deze twee meiden was wel duidelijk: beiden wilden graag iets betekenen voor een ander én de handen flink uit de mouwen steken. ‘Het was zo snel geregeld: aan het begin van de week belde ik met de twee, en aan het einde van diezelfde week waren ze al bezig’, blikt Brigitta tevreden terug. Samen hebben Eline en Suzan de tuin gedeeltelijk betegeld, de troep opgeruimd en zelfs een trampoline neergezet! Niet alleen de voorbereiding en uitvoering verliepen goed, ook is Brigitta bijzonder tevreden over de nazorg: ‘Ik heb met Melanie van Zwijndrecht voor Elkaar meerdere malen contact gehad, om te kijken hoe het ging. En na afloop zei ze meteen “als er nog een keer een hulpvraag is, kom maar op!”. Het was allemaal erg laagdrempelig en behulpzaam.’
En zo heeft dit Zwijndrechtse gezin dankzij twee enthousiaste vrijwilligers een tuin waar moeder Rox haar kinderen met een gerust hart in kan laten spelen.

 

Ondanks de nog geldende beperkende maatregelen zijn we blij en trots dat we nog mooie verhalen met u mogen blijven delen. Onlangs kregen wij via Zwijndrechtvoorelkaar (wat een onderdeel is van Diverz) weer een inspirerend verhaal te horen. We wille het graag met u delen. Dus klik hier.

Nu de maatregelen van de overheid zijn versoepeld zijn wij als welzijnsorganisatie Diverz blij u te kunnen melden dat ook wij een deel van onze activiteiten weer gaan opstarten. Onze deuren gaan vanaf maandag 8 juni weer open voor u en voor jou. Bij dit alles houden wij ons natuurlijk aan de richtlijnen van de overheid. De veiligheid van u en onze medewerkers staat voorop.

Het is dan ook daarom dat er alleen kan worden deelgenomen aan de activiteiten doormiddel van aanmelding en/of op uitnodiging. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons Belteam 078-6206060

 

Klik hier voor de uitgeschreven tekst.

Norderstedtplein 14
3332 GK Zwijndrecht
078 620 60 60
info@diverz.info